Verslag feest Sint Janshof 8 juni 2013

8 juni 2013

Bestuursleden van de Stichting En Route (bekend van de Truckersdag Vlijmen) waren vandaag al vroeg te vinden in de Sint Janshof te Vlijmen. Het inloopcafé en het restaurant van de Sint Janshof zouden namelijk vanaf 12 uur het decor vormen voor een feestmiddag voor de bewoners.

In de keuken werden voorbereidingen getroffen voor de schalen met hapjes. Met grote dank aan de lokale middenstand konden schalen worden gemaakt met o.a. cake, kaas, worst en haring. Deze vroeg gestarte voorbereidingen waren echter voor de tweede helft van de middag, want rond 12 uur roken de bewoners heel andere geuren.

Terwijl om 12 uur de bewoners werden onthaald met warme accordeonklanken gespeeld door Johan van der Lee en warme soep was opgediend werd voor de ingang van de Sint Janshof de voorbereiding getroffen voor een overheerlijke verse friet lunch. Nadat de bewoners hun soep hadden gegeten werden zij door vele enthousiaste vrijwilligers van zowel de Stichting En Route als van de Sint Janshof voorzien van een heerlijk drankje, een bord met friet en naar eigen keuze een kroket of frikadel,  sommige snoepers die niet konden kiezen kregen gewoon beide. De lunch werd afgesloten met een ter plaatse bereidde coupe banketbakkers ijs.

Na een korte pauze waarin de bewoners zich konden voorbereiden op het middagprogramma werd om 14 uur gestart met koffie, thee en cake. Na een welkomstwoord gesproken door Gerard van Eijkeren (voorzitter Stichting En Route) begon Triple-X met haar optreden. De 3 bandleden wisten meteen de juiste snaar te raken en de sfeer zat er meteen goed in. Triple-X wist met behulp van gitaar en toetsen liedjes te vertolken van Nick en Simon, brandend zand tot en met schlager, meezingen was toegestaan.

In de korte pauzes die de band hield werden de bewoners naast en drankje naar keuze getrakteerd op heerlijke hapjes. Worst, kaas, haring, en zelfs luxe hapjes met paling, zalm, serrano ham, filet americain en nog veel meer.

Om 16 uur liep het officiële programma ten einde. Triple-X werd met behulp van mooie bloemen bedankt voor de gebrachte gezelligheid. Tevens werden de sponsoren vernoemd en net zoals de vrijwilligers bedankt voor het mede mogelijk maken van deze geslaagde middag. Speciale dank was er voor Bert Ten Westenend die wegens gezondheidsredenen dit jaar afscheid neemt van de Stichting En Route. Echt afgelopen was de middag pas toen alle bewoners op hun kamer nog een kleurrijk plantje in ontvangst hadden genomen. Een leuk aandenken aan een feestelijke middag!

Met dank aan alle sponsoren (zie http://www.truckersdag.nl/feestmiddag-sint-janshof)

Stichting En Route
Léon Koolen