VERSLAG SINT JANSHOF 2014

 Zaterdag 14 juni was het groot feest in Sint-Janshof  Vlijmen.

Het is een mooie traditie om in juni de bewoners van Sint Janshof te trakteren op een feestmiddag, vooraf ’n etentje met een soepje, verse friet, frikandellen-kroketten, wijntje erbij en tot slot een heerlijke coupe ijs met slagroom en vruchten. Het was de eerste keer na de grote verbouwing tot ontmoetingscentrum De Hop en mede door het nieuwe interieur en de indeling was het ook echt een nieuw feest. Na het eten was er een optreden van het Shanty koor Ahoi uit Kaatsheuvel. Dit koor bestaat uit 32 mannen die allemaal in de Efteling gewerkt hebben (of nog steeds werken). Al de opbrengsten van hun optredens zijn voor het goede doel: Villa Pardoes, zie ook www.villapardoes.nl . De zangers, uitgedost in prachtige kledij hadden er echt zin in en er werd door de bewoners ook lekker meegedeind en meegezongen.  Alle bekende zeemansliederen kwamen voorbij en jong en oud zag men zichtbaar genieten. Tijdens de optredens en in de pauze waren er heerlijke hapjes en allerhande drankjes. Dat de bewoners weer duidelijk genoten hebben van deze feestmiddag bleek wel uit de vele positieve reacties. Ik bedank namens alle gasten en vrijwilligers de sponsoren die dit feest al vele jaren mogelijk maken:

  • De friet en snacks van Snackmobiel Vlijmen waren een groot succes.
  • De drie soorten ijs waren zalig fris op deze warme dag, Bakker Bas Vermeulen/Den Otter heel veel dank
  • Vis en paling koningin Diana Krol (Vliedberg) heel hartelijk bedankt, de haring hapte heerlijk weg.
  • Theo van Feestzaal D’n Bork uit Nieuwkuijk bracht luxe hapjes voor bij de borrel, voortreffelijk!
  • De altijd prachtige boeketten van Marcels Bloemenshop (Vlijmen) gingen naar Conny Koolen, secretaresse van Ahoi en Gerry Rechmann, coördinator van Sint Janshof.

Aan het einde van de middag kregen alle bewoners als afsluiting nog een mooi bloeiend plantje aangeboden op hun kamer. Mario van Drunen, onze dank hiervoor.
De bewoners en vrijwilligers van Sint Janshof kijken al weer uit naar de 25e keer.

Met vriendelijke groeten namens de vrijwilligers van Sint Janshof en van Stichting “En Route”

Sjoerd Bunk, voorzitter SER