VERSLAG TRUCKERSDAG 2015

Truckersdag 18 april 2015.

Om 07.00 uur op deze zonovergoten zaterdagochtend stonden de eerste trucks al voor de poort van Wartsila in Drunen, gereed voor de 26e truckersdag. Vrijwilligers van Stichting En Route en Stichting Eigen-Wijs  waren al vroeg in actie om de chauffeurs en VIP’s te ontvangen en om alles in goede banen te leiden. Na een welkomstwoord in de kantine met een kopje koffie en stroopwafels voor alle deelnemers, werden door onze VIP’s ballonnen opgelaten voor de wedstrijd en werd door twee deelnemers, Jet Gloudemans en Maurice Burghouts,  het lint doorgeknipt met een begeleidend startsignaal van loco-burgemeester Wim van Engeland.

Onder luid getoeter zette de colonne zich rond 09.45 uur in beweging om op weg te gaan naar de locatie van de tussenstop, het hoofdkwartier van de 13e  Lichte brigade :  de Generaal Majoor Ruyter van Stevinckkazerne te Oirschot.

Onder begeleiding van motorclub VolGas als verkeersregelaars, reden de trucks via Drunen, Haarsteeg, Cromvoirt, Boxtel en St- Michielsgestel naar Oirschot.  Onderweg werden de VIP’s enthousiast toegezwaaid  door vele toeschouwers.Aangekomen op het kazerneterrein in Oirschot werden de bezoekers ontvangen met muziek van muziekkapel ‘Wromoknie’, waarna  ze  werden  getrakteerd  op een heerlijk LUPA (lunchpakket). Bij het leger hebben ze overal afkortingen  voor!  Het LUPA was verpakt in een camouflage rugzak met een legergroene pet en een camouflage doosje. Na een officieel welkomstwoord van adjudant Evertsen  van de legerbasis werd er in ontspannen sfeer heerlijk gegeten.

Na de lunch werd de militaire groet geoefend  en op het kazerneterrein een groepsfoto gemaakt met 350 personen, allen tezamen. Bij de speciaal voor deze happening neergezette militaire voertuigen werden de VIP’s in de gelegenheid gesteld om zelf ook nog foto’s te maken. Tijdens de tussenstop werden in de bioscoop van de kazerne infofilmpjes getoond. Tijdens de afsluiting overhandigden onze VIP’s  een zelfgemaakte  Rhino (neushoorn). De Rhino is de mascotte van de 13e  Lichte Brigade. Als laatste was er met de hele colonne een rondrit over de legerbasis  waarna we aan de poort van de  kazerne officieel, in stijl, defileerden en de militaire eregroet brachten die wij van de Adjudant geleerd hadden.

De terugtocht naar Drunen verliep op rolletjes en rond 16.00 uur draaiden de trucks het terrein bij de Voorste Venne op. Ook daar werden de VIP’s  muzikaal ontvangen door blaaskapel ‘tRammeltammel, in een prachtig met ballonnen versierde feestzaal.  Na  even  tot  rust  te zijn gekomen  werd  de feestavond  geopend.

Een heerlijke koffietafel met soep en broodjes volgde, waarna er al direct gedanst werd op de muziek van DJ Rudy van Hemert.  Na de trekking van de loterij  en het aanbieden van een cadeau  voor Stichting Eigen-wijs , brak het feest echt in alle hevigheid los met optredens van o.a. Kaai Leuk , ’t Rammeltammel , Remco Drijver en  de  Dorini’s.

Na een lange dag vol van geweldige indrukken vertrokken de VIP’s  rond  21.30 uur met een warm worstenbroodje  huiswaarts,  terugkijkend op een mooie en veilig verlopen 26e truckersdag!

Organisatie ‘Stichting En Route’, wil iedereen bedanken die deze dag mogelijk hebben gemaakt.

Pieternel.