Verslag Truckersdag 2017

IMG_5273

Vanaf bedrijvenpark “Het Hoog”, vertrokken afgelopen zaterdagochtend weer ruim 100 vrachtwagens met aan boord 115 VIP’s, (onze mensen met een beperking) richting Tilburg, naar de tussenstop in het nieuwe bedrijfspand van logistiek dienstverlener, Christian Vermeer Transport.

Met medewerking en wederom een zeer hartelijk ontvangst van het bedrijf Ottobock|Jos America en de welwillende medewerking van alle omliggende bedrijven, was het Hoog voor de tweede keer de perfecte locatie om de 28e truckersdag van start te laten gaan. Twee VIP’s, Esmay de Gouw en Ivo Pullen, knipten onder toeziend oog van wethouder Mart van der Poel het lint door, waarna de colonne, geëscorteerd door een groot aantal motorrijders van MC Volgas uit Elshout, precies op de afgesproken tijd, 09.45 uur, in gang werd gezet.

De route die gevolgd werd, deed in onze gemeente als eerste het dorp Haarsteeg aan, gevolgd door Vlijmen, Vliedberg en Drunen. Via Waalwijk, Loon op Zand en Dongen werd de locatie van de tussenstop bereikt: het transportbedrijf van Chr. Vermeer op het nieuwe industrieterrein in Tilburg.

Deze tussenstop is tot stand gekomen door een initiatief van twee chauffeurs van dit bedrijf, die de Stichting En Route, Stichting Eigen-Wijs én de VIP’s een zeer warm hart toedragen. Na een hartelijk welkom door de directeur van het bedrijf, dhr. Christian Vermeer in eigen persoon en de twee initiatiefnemers, werden alle deelnemers getrakteerd op een meer dan voortreffelijke lunch met daarnaast een prachtige show van oude en nieuwe auto’s en vrachtwagens, waarbij de VIP’s alle gelegenheid kregen om zelf achter het stuur te kruipen van een echte Parijs-Dakar auto. Als dankbare herinnering werd namens de beide stichtingen een drieluik aangeboden aan het bedrijf, welke wellicht een plaatsje zal krijgen in de nieuwe bedrijfshal van de firma Chr. Vermeer.

Na een dankbaar afscheid werd via de route Tilburg, Loon op Zand, Udenhout, Haaren, Vlijmen, Haarsteeg, Elshout en Drunen wederom een mooie route door de dorpen in onze omgeving gevolgd. In Drunen werd de colonne zoals gebruikelijk ontbonden bij de Voorste Venne. Daar werden de VIP’s ontvangen voor een koffietafel en aansluitend de feestavond. Samen met de leden van Volgas, de chauffeurs , EHBO’ers, contact-clowns, vrijwilligers en genodigden werd er een spetterend feestje gevierd. Disco Rudi van Hemert en de diverse optredende artiesten boden een spetterend feestelijke afsluiting van deze wederom zeer geslaagde dag.

Tussen alle feestelijkheden door werd de trekking van de loterij verricht, waarbij wederom mooie prijzen beschikbaar zijn gesteld door diverse middenstanders en werden door de besturen van Stichting en Route en Stichting Eigen Wijs alle mensen bedankt die deze mooie 28e truckersdag weer mogelijk hebben gemaakt. Na het afscheidslied van VIP Patrick Kuys, werd de avond afgesloten met het bekend maken van de datum van de 29e editie; deze gaat plaatsvinden op zaterdag 14 april 2018.

Namens de twee organiserende stichtingen willen we graag onze dank uitspreken naar iedereen die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan het slagen van deze geweldige dag voor onze VIP’s. Speciaal willen we alle toeschouwers bedanken voor het uitbundig zwaaien en voor het geduld bij het passeren van de colonne. Op naar de 29e editie.

Klein incident op deze dag was een aanrijding van één van de begeleidende motoren, die daarbij ten val kwam. Wij wensen hem van harte beterschap!

Pieternel