WAT EEN MOOIE DAG

SER_truckersdag2016_pers-6

 

Truckersdag Vlijmen was een grandioos succes. De ochtend begon wat grijs maar al voor het startsein werd gegeven scheen het zonnetje. Ottobock Jos America op het bedrijvenpark Het Hoog is onze nieuwe vertreklocatie waar wij met 350 personen gastvrij werden ontvangen met daarbij de ondersteuning van buurman van den Berk die een fantastische startboog en geluidsinstallatie verzorgd hebben. Het parkmanagement heeft alles uit de kast gehaald om deze vernieuwing zeer soepel door te voeren. Ik bedank deze nieuwe gastheren namens alle deelnemers. Er waren vele belangstellende ouders en bekenden die ons kwamen uitzwaaien. Wethouder Hanne van Aart namens B&W, Kerndirecteur Menno Lamers van de Rabobank met zijn voorlichtster en vele anderen. Na het losgaan voor de ballonnenwedstrijd, lint doorknippen door twee VIPS Mieke en Cor was daar het startsein en luid toeterend vertrok om 9.45 het konvooi. Helaas hebben wij op het laatste moment de route moeten aanpassen (wegwerkzaamheden) hierdoor hebben een aantal mensen in diverse kernen tevergeefs op het konvooi staan wachten. Onze excuses hiervoor. De route naar vliegbasis Volkel door het Brabantse landschap gaf prachtige fotomomenten. Uiteraard is een bezoek aan een Operationele Vliegbasis gebonden aan regels. Gelukkig hadden onze VIPS, chauffeurs en motorrijders vorig jaar al een les discipline gehad bij de landmacht in Oirschot dus de regels van de luchtmacht over fotograferen, toeteren etc. zijn heel goed uitgevoerd.

Beste VIPS: majoor Paul van 640 SQN maar ook wij als bestuur van de Truckersdag zijn trots op jullie. Nadat het konvooi onder een ereboog van de brandweer van de luchtmacht onder leiding van Adjudant Harrie en zijn mannen was gereden werd er tactisch geparkeerd (altijd met de neus van het voertuig in de rijrichting) zodat je zo weer weg kunt rijden bij alarmering. De medewerkers van het bedrijfsrestaurant PARESTO hadden weer voldoende koffie en thee en ook 350 stevige Lunch Pakketten (LUPA’s). Na de lunch waren er professionele demonstraties over wapens en wapensystemen en er stond een echte F-16 straaljager opgesteld. De bewakers met honden kwamen in actie en er stonden rijen dik toeschouwers te genieten van dit spectaculaire optreden. Bij het vertrek mochten de chauffeurs toeteren zodat de honden ook getraind konden worden op harde geluidssignalen. Ik hoorde dat er een truck was die 165 decibellen produceerde en dat is net zoveel als een laag vliegende straaljager…….

Na wederom een mooie terugweg kwamen wij om 16.15 uur aan bij de Voorste Venne waar ook wethouder Margot Mulder het konvooi stond op te wachten en assisteerde zij de VIPS met uitstappen. Muziekgroep Trammeltammel verwelkomden ons met feestmuziek . De entree en zaal was fleurig versierd met ballonnen door ballonnenclown Fluppie uit Drunen. De kleuren waren precies in onze nieuwe huisstijl maar daarover later meer. Nadat iedereen zijn plekje had gevonden was er een heerlijke koffietafel waar onze vrijwilligers weer gezorgd hadden dat iedereen op hetzelfde moment kon eten en dat is wel zo gezellig. Onze DJ Rudi had weer met zijn team een lekkere reeks muziek uit allerlei genres samengesteld. Zowat iedereen is wel even op de dansvloer geweest of liep mee in de polonaise. De sfeer was overweldigend. Er waren ook veel chauffeurs en motorrijders die na het thuisbrengen van hun voertuig terugkwamen voor een lekker pilsje of iets anders, hierdoor was het tot laat zeer gezellig en hoor je als bestuur nog eens uit de eerste hand wat hun ervaringen waren.

Natuurlijk geen truckersdag zonder artiesten. De hele avond waren contactclowns Martine en Ellen aanwezig die wonderlijk met onze VIPS communiceerden. Er was een optreden van Kaai Leuk en die hadden zelfs een speciaal Truckersdag lied geschreven, hierbij stond het podium helemaal vol. Het was Kaai Leuk! Remco Drijver kreeg de hele zaal op zijn kop en Trammeltammel blies de pannen van het dak. Ik noemde al de nieuwe huisstijl en als u echt direct al wat foto’s wilt zien ga dan via facebook naar de pagina van Truckersdag, daar maak je het mee! Binnenkort mag u de complete fotoreportage gemaakt door Arnold en Miranda op deze site bewonderen.  Zoals u ziet is ook onze website helemaal vernieuwd met dank aan Studio Pienter.

Volgend jaar…… Dan ben ik niet meer de voorzitter van de Stichting En Route, ik ga met mijn vrouw verhuizen ver weg naar Groningen. Ik kom wel om jullie uit te zwaaien volgend jaar. Er zijn nieuwe bestuursleden die lopen nu een jaartje mee en volgend jaar op 8 April staan zij weer voor jullie klaar.

De voorzitter Stichting En Route / Truckersdag

Sjoerd Bunk