SINT JANSHOF 2012

   2 juni 2012.

Vandaag was “Stichting En Route” voor de 22e keer gastheer in het Sint Janshof te Vlijmen. Heel deze week was er al sprake van een beetje positieve onrust onder de bewoners die benieuwd waren wat deze, voor hun veelbesproken feestmiddag zou brengen.  Inderdaad heeft deze middag mede door de inbreng van veel plaatselijke sponsoren de verwachting weer kunnen waarmaken.

Onze gasten werden om 11.45 uur onthaald met  gezellige accordeonmuziek van Johan van der Lee en intussen werd de heerlijke soep opgediend. Onder het genot van een aperitief en/of fris kwam de versgebakken frites op tafel, kroket, frikadel, appelmoes, mayo etc., alles was onbeperkt ter beschikking. Als afsluiting was er  12.45 uur een grand dessert met o.a. drie soorten vers gemaakt ijs. Hierna was er tijd voor onze gasten zich even op te frissen.

13.45 uur stond de koffie met boeren cake reeds  klaar en  kon iedereen een mooi plaatsje zoeken om het optreden van zangeres Marie Christien te gaan zien en horen. Om 14.00 uur begon haar eerste show en de toon was gelijk gezet, heerlijke luisterliedjes waar ook het Ave-Maria niet in ontbrak.

Stipt 14.35 uur was  de eerste pauze waar de gasten werden verrast met een keuze uit allerlei drankjes van advocaatje met slagroom tot en met  jonge klare. Kaas, worst en zelfs Brabantse zure zult stond op tafel. Superverse nieuwe haring werd uitgeserveerd en menigeen zag je genieten.

Om 14.55 begon Marie Christien aan haar tweede sessie en de interactie met de bewoners was beklonken. Het thema voetsporen werd in zang en beeld  op voortreffelijke wijze vertaald.

15.15 uur was de tweede pauze en ook hier werd veelvuldig gebruik gemaakt van de keuze in drankjes. Luxe hapjes met paling, gevulde eieren, zalm, etc. etc. werden uitgeserveerd en men zat te smullen. Als laatste werden ook nog bitterballen op de tafels gezet.

Inmiddels 15.30 uur begon Marie Christien aan haar laatste optreden en iedereen zong daar waar kon gezellig mee. Rond 16.00 uur was de sluiting met een dankwoord van voorzitter Gerard van Eijkeren naar alle sponsoren en de vrijwilligers die van deze middag weer een grandioze happening wisten te maken, eentje die ook komende tijd weer  veelvuldig besproken zal gaan worden in het Sint Janshof. Nadat de bewoners weer terug naar hun kamers waren werden zij allen nog persoonlijk door het bestuur van Stichting En Route bezocht om hen een leuk bloeiend plantje te overhandigen en de reacties waren overweldigend.

John.