Stichting En Route wint Rabobank Community Award

Twee maatschappelijke initiatieven, Stichting En Route Vlijmen en het Lilianefonds, kregen ieder op de ledenbijeenkomst van de Rabobank ter ondersteuning en als waardering voor hun activiteiten een cheque uitgereikt.

Het 40-jarig jubileum van directeur Willem Louwers werd gevierd en de vergadering werd afgesloten met een optreden van zangeres Do. Zij wist enkele aanwezigen te bewegen zich op de dansvloer te begeven. Daarna was er een gezellig samenzijn voor de Rabobankleden om elkaar te ontmoeten.

Tekst Jan Durenkamp, foto Hein Kunzler

Jaarlijks deelt de Rabobank ’s-Hertogenbosch en Omstreken, waartoe na de fusie van vorig jaar ook de Rabobank Heusden – Vlijmen behoort, de Rabobank Community Award uit. Organisaties van vrijwilligers die zich richten op culturele, maatschappelijke of sportieve initiatieven komen in aanmerking voor deze award. Tijdens de ledenbijeenkomst op maandag 2 november kreeg Stichting En Route Vlijmen deze beloning. Jaarlijks organiseert deze club van vrijwilligers de Truckersdag, waarop mensen met een verstandelijke beperking hoog in de cabine van een vrachtwagen een rit maken door het Brabantse landschap. Voorzitter Gerard van Eijkeren mocht de Community Award in ontvangst nemen en tevens een cheque ter waarde van € 5.000,-. In zijn dankwoord benadrukte Gerard van Eijkeren dat de jaarlijkse Truckersdag al 20 jaar wordt georganiseerd en dat dit mogelijk is door de inzet van 150 vrijwilligers, de chauffeurs en de sponsoren. Hij noemde deze onderscheiding een mijlpaal in de geschiedenis van Vlijmen En Route.