Verslag Truckersdag 2023

 

Eindelijk was het weer zover. Ruim 100 VIP’s stonden afgelopen zaterdag bij gastheer Ottobock ongeduldig te trappelen om met hun chauffeurs te beginnen aan de 31e Truckersdag. 3 Jaar hadden ze moeten wachten, dus het enthousiasme bij de VIP’s, chauffeurs, verkeersregelaars, EHBO-ers, organisatoren en vrijwilligers was enorm. 

Voor het zover was werd door burgemeester Willemijn van Hees en jeugdburgemeesters Dounia en Kick eerst het officieel startsein gegeven en werd door VIP Wendy en VIP Jelle het lint doorgeknipt.

Al luid toeterend vertrok om klokslag 10 uur het 3 kilometer lange konvooi voor een prachtige tour door het Brabantse land met aan boord de chauffeurs met hun VIP’s. De hele dag namelijk zullen de VIP’s door hun “persoonlijke chauffeur” in de watten gelegd worden, daarbij geholpen door de vrijwilligers van Stichting En Route en natuurlijk ook Stichting-Eigen-Wijs.

 

 

Na een prachtige zonnige rit waarbij in Nieuwkuijk de Schuts van Onsenoort en Nieuwkuijk een vlaggengroet brachten en in Vught de brandweer  een watergroet, kwam het konvooi aan in Den Bosch waar Clown Lillie al stond te popelen om iedereen te verwelkomen in “haar huis”. Even later bleek het toch niet haar huis te zijn maar die van ons allemaal. Zo vertelde namelijk de Commissaris van de Koning Ina Adema die persoonlijk iedereen welkom heette in het Provinciehuis.

 

 

Aangesterkt door een voortreffelijke lunch en een geweldig optreden van zanger John Belton, was iedereen weer mans genoeg om aan het tweede wat regenachtige gedeelte van de tocht te beginnen die door alle kernen van de gemeente Heusden ging en eindigde bij de Ster in Nieuwkuijk. Met de Trucks in lange dubbele rijen geparkeerd in de Nieuwuijksestraat (dank aan alle medeweggebruikers voor hun geduld) werden de VIPs opnieuw lachend welkom geheten door de clowns Lillie, Esther en Nellebel.

 

 

Terwijl de truckers hun trucks thuisbrachten en de verkeersbegeleiders hun hesjes inleverden, waren de VIP’s binnen in de Ster inmiddels al begonnen met het feest.

Met muziek, een uitgebreide koffietafel en trekking van de loterij vloog de tijd om en schoven de motorrijders, chauffeurs, familieleden en verzorgers weer aan om zich samen met de VIP’s in het feestgedruis te storten. Floris van Delft, Remco Drijver, Zanger Kafke en “Kaai -Gezellig” maakten er met hun optredens vervolgens een fantastische avond van die nog lang bij de VIP’s in hun gedachten zal blijven.

 

 

Volgend jaar op 13 april 2024 hoopt de Stichting En Route voor de VIP’s van Stichting Eigen-Wijs weer een nieuwe Truckersdag te kunnen organiseren. Die dag hoopt de oranisatie opnieuw een beroep te mogen en kunnen doen op alle sponsors, chauffeurs, verkeersregelaars, EHBOers, begeleiders, versierploegen, catering, muziek, lotenverkopers. Al deze vrijwilligers zijn onmisbaar voor het tot uitvoering brengen van een geslaagde Truckersdag. Kijk voor meer info en een foto verslag op www.truckersdag.nl