Verslag van een geweldig feest

Helemaal los met de Dorini’s


Vlijmen 14-04-2018
De zon schijnt, de lucht is blauw, Truckersdag begin maar gauw!
In het najaar van 2017 beginnen de bestuursleden van SER weer bij elkaar te komen ter voorbereiding van de Truckersdag 2018. Voor dit jaar was er niet alleen de uitdaging voor het vinden van een geschikte locatie voor de tussenstop, maar ook een locatie voor het eindfeest.
Met een vastberadenheid dat ook de 29e Truckersdag weer een succes zal worden, zorgen alle bestuursleden ieder vanuit hun eigen rol, dat er op 14 april 2018 een draaiboek in perfectie ligt. Alle vrijwilligers, chauffeurs, motorrijders en iedere andere betrokkene weet precies wat te doen op deze mooie zonnige dag.
Om 7.00 uur ‘s-morgens is het nog behoorlijk mistig en dat belooft de opmaat te worden van een zeer mooie en zonnige lentedag. Aangekomen bij Ottobock Equipment, staan de eerste vrachtauto’s al klaar. Ook de eerste VIP’s komen al vroeg binnen. Rond 8.00 uur begint het echt druk te worden en is het tijd om de chauffeurs in te schrijven. De vele vrijwilligers hebben er plezier in en genieten zichtbaar van de dag die komen gaat.
In de prachtige showroom heet voorzitter Léon Koolen allen welkom en is wethouder Mart van de Poel aanwezig om iedereen een fijne dag toe te wensen. Ballonnen worden opgelaten én het startsein wordt gegeven door de VIP’s Tamara en Patricia. We gaan vertrekken!
Wat een mooie tocht wordt er gemaakt. Onderweg komen de VIP’s vele enthousiast terugzwaaiende mensen tegen. Iedereen heeft een brede glimlach op zijn gezicht. Met de zon die is doorgekomen maakt het de tussenstop bij Beachclub Sunrise in Best er alleen maar mooier op. Twee lange rijen aan vrachtwagens worden voor de deur geparkeerd. Een lekkere lunch, thee en koffie wordt geserveerd door super vriendelijk personeel. Het muzikale optreden van John Belton was een groot succes en de sfeer zat er gelijk al in.
De gehele colonne van bij elkaar zo’n 3 km vervolgt zijn route op de weg terug naar de gemeente Heusden. De verkeersregelaars en politie zorgen ervoor dat iedereen zonder enig incident weer veilig aankomt in Nieuwkuijk. Binnen een half uur lukte het om alle VIP’s te laten uitstappen en werden zij feestelijk ontvangen bij De Ster ondersteund door muziek van ’t Rammeltammel. Hulde!
De feestavond kan beginnen, eerst nog even een heerlijke koffietafel. Tijdens de avond traden diverse artiesten op en waren contact-clowns leuk bezig. Zangers zoals William van Engelen, Remco Drijver en tenslotte de Dorini’s met het lied “Alle remmen los” zetten de zaal volledig op zijn kop. Na een lange dag gaat iedereen vermoeid en met een hele mooie dag in herinnering naar huis, uitkijkend naar de volgende Truckersdag op 13 april 2019.